اموزش كاشت انواع گياهان

اموزش كاشت درخت و انواع گياهان

اموزش كاشت انواع گياهان

۱,۰۳۷ بازديد

بذر هر نوع سبزي (تره، شاهي، شنبليله، ريحان، جعفري، گوجه‌فرنگي، فلفل رنگي، حتي كدو و بادمجان) را در هر زمان و هر فصلي مي‌توان در آپارتمان (چه در بسترهاي خاكي و چه غيرخاكي) كاشت و از خوردن آن لذت برد؛ مثلا پرليت يك بستر غيرخاكي است كه براي كاشت سبزيجات مي‌توان از آن استفاده كرد اما رشد سالم آنها به كود مخصوصي نياز دارد كه در بازار چندان در دسترس نيست. بنابراين سبزي‌كاري در خاك، آن هم در فضاي آپارتماني، سهل و لذت‌بخش است.

براي كاشت سبزي در خانه روش‌هاي مختلفي وجود دارد.

قدم اول انتخاب بذر مناسب و استاندارد است؛‌ بذر اصلاح‌شده‌اي كه روي پايه مادري رسيده باشد. ابتدا بذرها را روز قبل از كاشت در آب ولرم مي‌ريزيم و بين ۸ ساعت تا سه روز مجازيم آنها را در آب نگه داريم تا متورم شوند. سپس خاك مناسبي را انتخاب و الك مي‌كنيم و به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتي‌متر در يك گلدان كه زهكش داشته باشد مي‌ريزيم. بذرها را از آب خارج و به روي يك پارچه يا روزنامه قديمي منتقل مي‌كنيم تا نم آنها گرفته شود. سطح خاك را مي‌كوبيم و صاف مي‌كنيم و بذرها را به صورت فاصله‌دار روي سطح خاك مي‌پاشيم و روي بذرها را با كمي خاك مي‌پوشانيم اما دقت كنيد كه اگر سايز بذر دو ميلي‌متر باشد، حداكثر دو ميلي‌متر بايد روي آن با خاك پوشانده شود. در مرحله بعد، سطح مقطع گلدان را با يك برگ روزنامه مي‌پوشانيم تا بذرها دقيقا زير روزنامه قرار بگيرند و با يك آبپاش كوچك و روزانه دو تا چهار بار روي روزنامه آب مي‌ريزيم تا سطح آن كاملا خيس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترين جاي ممكن قرار دهيد.

بايد گلدان را در معرض نور خورشيد قرار دهيم؟

حتي مي‌توان گلدان آماده شده را دور از نور و در جاي تاريك نگه داشت تا سبزي‌ها دو تا سه ميلي‌متر رشد كنند و روزنامه آرام‌آرام بالا بيايد. در اين مرحله، روزنامه را برمي‌داريم و مستقيما به گياه آب مي‌دهيم و در اين مرحله گلدان را در معرض نور قرار مي‌دهيم. هر چه نور بيشتري به سبزي‌ها برسد بهتر است اما اگر چنين فضايي در آپارتمان نداشتيم، مي‌توانيم از لامپ‌هاي فلورسنت استفاده كنيم.

بعد از گذشت حدود دو هفته به گياه كود مي‌دهيم و ترجيحا از كود طبيعي استفاده مي‌كنيم اما اگر اين كود در دسترس نبود، سراغ كودهاي شيميايي استاندارد مي‌رويم. البته دوز مورد نياز روي بسته اين كودها نوشته شده است و جاي نگراني نيست. اگر تمام اين مراحل به درستي انجام شود بعد از گذشت حدود دو هفته سبزي‌ها آماده خوردن مي‌شوند اما توصيه من اين است كه تا يكي دو بار اين سبزي‌ها (به ويژه تره) را نخوريد و با قيچي آنها را بچينيد تا پايه آنها قوي‌تر شود.

براي جلوگيري از آفت زدن سبزي‌ها چه كنيم؟

براي جلوگيري از آفت زدن گياهان هر از چند گاهي بايد مقداري آب را با الكل مخلوط كنيم و به جاي سم، روي سبزي‌ها بپاشيم. حتي اگر اين سبزي‌هاي ما مورد حمله شته‌ها هم قرار گرفته باشند با اين كار، آنها از بين مي‌روند. از طرف ديگر، چون طي مراحل رشد از هيچ سمي هم استفاده نمي‌كنيم، سبزيجات كاملا ارگانيك (طبيعي) هستند. البته راه‌هاي زيادي براي پيشگيري از آفت‌زدگي گياهان وجود دارد؛ مثلا مي‌توانيم يك گلدان گياه جعفري يا هميشه‌بهار را كنار گلدان سبزيجات خود بگذاريم. با اين روش تا ۶۰ درصد از بيمار شدن گياه و حمله شته‌ها كاسته مي‌شود. حتي پژوهش‌هاي علمي نشان مي‌دهد كه موزيك هم مي‌تواند تاثير به سزايي بر سلامت گياهان و جلوگيري از برخي آفت‌هاي آنها داشته باشد

هنگام شروع سبزي‌كاري در آپارتمان به چه ابزاري نياز داريم؟

بذر، خاك استاندارد، گلدان مناسب، دستكش، آبپاش كوچك، بيلچه و الك تنها ابزارهاي كاشت سبزي در آپارتمان هستند. نكته مهم اين است كه در انتخاب بذر مناسب و خاك استاندارد از راهنمايي فروشندگان محصولات كشاورزي استفاده كنيد تا با مرور زمان قدرت تشخيص آنها را به دست آوريد و در واقع خودتان باغبان خبره‌اي شويد.

سبزي‌كاري در آپارتمان بسيار كم‌هزينه است اما نكته قابل توجه اين است كه با اين روش هم لذت مي‌بريد و هم سبزي كاملا سالم، بهداشتي و ارگانيك مي‌خوريد. هنگام خريد بذر سبزيجات هم به خاطر داشته باشيد كه نعناع و پونه، بذر ندارند و بايد آنها را از سبزي‌فروشي بخريد و بعد از ريشه‌دار كردن در خاك بكاريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.